Vijesti

Moore: Trump je pokvarenjak, neznalica i opasni klovn i postat će predsjednik SAD

moore-trumpMilijarder Donald Trump u novembru će biti izabran za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, predviđa slavni američki režiser Michael Moore poznat po filmovima u kojima se kritiziraju američke vlasti.

Filmadžija je, inače, prije godinu dana predvidio da će republikanci izabrati Trumpa za svog kandidata.

Bijes bijelaca

– Taj pokvarenjak, ta neznalica, taj opasni klovn, a sve vrijeme opasni sociopata, bit će naš sljedeći predsjednik – rekao je Moore.

On ocjenjuje da oni koji tvrde suprotno žive u samoobmani, jer su “uvjereni da Amerikanci neće izabrati idiota za predsjednika“. Međutim, objašnjava, Trump će pobijediti u radničkim državama, gdje će glasači kazniti demokrate zbog gašenja fabrika.

– Osim toga, bijeli muškarac je ljut i ne želi da mu “komanduje neka žena“ nakon što je osam godina u Bijeloj kući sjedeo Afroamerikanac. Najveći problem nije Trump, već Hillary Clinton. Ona je “jastreb“ i naći će način da vas uvuče u neku vojnu akciju. I zato je nepopularna, čak 70 posto glasača smatra da nije vrijedna poverenja – tvrdi Moore.

Potres na sceni

On dodaje da mnoge demokrate koje su podržavale Bernija Sandersa neće glasati za Clinton.

– Bit će i onih koji će glasati za Trumpa jer su protiv bolesnog političkog sistema. Nedavno me je jedan muškarac zaustavio i rekao: “Moramo glasati za Trumpa, moramo protresti stvari! ” To je za mnoge dovoljan razlog – kazao je Moore.

Američki CNN objavio je da njihove ankete pokazuju da bi, kada bi se izbori održali sada, Trump osvojio 44 posto glasova, dok bi njegova rivalka dobila 39 posto. Sve ranije ankete ukazivale su da Clinton ima više šanse da pobijedi. Trumpova popularnost skočila je čak šest posto za posljednjih sedam dana.

(avaz.ba)