Monica Bellucci: Prva 50-godišnja Bond djevojka

spectreSvijet James Bonda je uvijek bio muška fantazija začinjena martinijem, ispunjena oružjem, brzim kolima, modernim spravama i djevojkama … Bond djevojkama.

One su uvijek bile mlade, lijepe, opasne, a veoma često vrlo vješte i prepredene. Neke su čak imale sugestivna imena poput Holly Goodhead, Octopussy, Plenty O’Toole i Pussy Galore. Tako da svojevrsno iznenađenje predstavlja najnovija Bond djevojka ili bolje rečeno “Bond žena”. U najnovijem nastavku čuvenog serijala koji se zove “SPECTRE” to je 50-godišnja senzacija, Monica Bellucci.

Bellucci je bila šokirana kada je dobila ponudu za ulogu. “Moja prva pomisao bila je: ‘Kako mogu biti Bond djevojka sa 50?’ prisjetila se Bellucci. “Onda mi je izletilo, ‘nisam djevojka, ja sam žena, ja sam zrela žena. Moram zamijeniti Judi Dench?'” U nedavno objavljenom traileru za 24. nastavak serijala pod nazivom “SPECTRE” pojavljuje se i Bellucci koja u filmu glumi Luciu Sciarru, udovicu koja je imala odnos s Bondom u prošlosti. Prije Bellucci, najstarija Bondova djevojka bila Honour Blackmon koja je imala 39 godina kada je igrala Pussy Galore 1964. godine u “Goldfinger-u”, piše magazin Good.

Nije samo serijal filmova o čuvenom agentu 007 tradicionalno imao veliku razliku u godinama između glavne muške uloge i mlađe, ženske partnerke. Nedavno je Emma Thompson javno izjavila kako se problem pogoršava. “Ne mislim da postoji značajno poboljšanje”, rekla je 56-godišnja britanska glumica za Radio Times. “I, mislim da je za žene pitanje kako bi one trebali izgledati danas teže nego što je to bio slučaj kada sam ja bila mlada. Zato ne, uopšte nisam impresionirana”.

Bilo kako bilo, iako u 50-im, slavna Italijanka još uvijek izgleda zanosno (pogledajte foto galeriju), a u prvom oficijelnom traileru novog “SPECTRE”-a provjerite da li je 47-godišnji Daniel Craig dovoljno dobar muškarac da izađe na kraj sa 50-godišnjom Monicom Bellucci.

oslobodjenje.ba