Mladi glumac Cameron Boyce umro od posljedica epileptičkog napada

Cameron Boyce zvijezda Disneyjevih filmova umro je iznenadno i neočekivano od epilepsije i ona se navodi kao zvaničan uzrok smrti ove mlade filmske zvijezde.

Ovaj 20-godišnjak je umro je u snu nakon što je 6. jula 2019. godine doživio epileptički napad u svojoj kući. Njegova porodica još tada je rekla da je smrt nastala zbog bolesti s kojom se Boyce dugo nosio.

Prva obudukcija bila je izvršena još 8. jula, ali je bilo potrebno daljnje ispitivanje kako bi se utvrdio uzrok smrti. Mrtvozornik je sada utvrdio da je Cameron preminuo zbog jakog epileptičkog napada.

Cameron Boyce imao je samo devet godina kada se pojavio u horor filmu “Kiefer Sutherland Mirrors”, a njegov otac nedavno je otkrio kako mladi Boyce nikada nije odgledao ovaj film.

Zatim je igrao jedno od djece Adama Sandlera u filmu “Grown Ups”. No, najpoznatiji je po seriji “Jessie” koju je producirao Disney u kojoj je igrao Lukea Rossa. Ova serija ga je dovela do uloge Carlosa de Vile u “Descendantsu”, popularnoj TV seriji koja prati živote djece Disneyjevih negativaca.