Meryem Uzerli i Ozan Güven predstavili film u Sarajevu

photo: klix.ba

Popularni glumci iz turske serije “Sulejman Veličanstveni”, Meryem Uzerli (Hurem), i Ozan Güven (Rustem-paša), su večeras na 8. festivalu turskog filma u Kinu Meeting Point predstavili film “Rana moje majke” u kojem tumače glavne uloge.

Glumica Meryem Uzerli rekla je da je ovaj film emotivan za sve.

“Kada budete gledali film smijat ćete se i plakati u isto vrijeme. Film će zaista djelovati na sve tačke vaših emocija. Veoma smo sretni što smo sarađivali sa dvije tako različite, a tako bliske zemlje”, rekla je Uzerli.

Njen kolega Ozan Güven ispričao je da je u Sarajevo prvi put došao 1999. godine i da su ga oduvijek za ovaj grad vezale čudne, teške emocije zbog kojih je osjećao odgovornost da napravi film ili seriju i bude dio te priče.

“Sve vrijeme sam osjećao da dugujem vašoj publici i vašem narodu film ili seriju. Ni nakon toliko godina ta priča me nije napustila, sve vrijeme je bila uz mene. Naravno da ne možemo u potpunosti osjetiti ono što ste vi osjetili, ali uvijek sam tu priču nekako nosio u sebi”, rekao je Güven.

Uzerli je naglasila da su se na ovaj film, i kao ljudi i kao glumci, pripremali s emotivne tačke.

“Rana moje majke” je film sa bosanskom pričom o kompleksnoj prirodi čovječanstva koja govori do koje mjere stanja okrutnosti i saosjećanja je u stanju da ide.