Melissa McCarthy je neprepoznatljiva u drami “Can You Ever Forgive Me?”

Mnogi filmoljupci navikli su na puno smijeha uz Melissu McCarthy, ali u novoj biografskoj drami rediteljice Marielle Heller poznata glumica će se predstaviti u drugačijem svjetlu.

U filmu “Can You Ever Forgive Me?” Melissa glumi spisateljicu Lee Israel koja je kasnih 80-ih godina zapala u veliku finansijsku krizu jer niko nije želio objavljivati njena djela. Spletom okolnosti ona je naletjela na autentično pismo komičarke Fanny Brice koje je uspjela prodati za mnogo više novca nego što je dobivala za svoje romane. Israel tada odluči krivotvoriti pisma drugih zvijezda i na njima zarađivati, ali stvari će krenuti po zlu.

Scenarij za dramu po istinitom događaju napisala je Nicole Holofcener, a veliku pomoć pronašla je u originalnom dnevniku spisateljice Israel.

Prema mišljenju filmskih kritičara, McCarthy je neprepoznatljiva u filmu, s obzirom da smo je navikli gledati u komedijama. Pored nje, u filmu glume još i Julie Ann Emery, Joanna Adler, Richard E. Grant, Marc Evan Jackson i mnogi drugi.

“Can You Ever Forgive Me?” će se početi prikazivati u kinima 19. oktobra ove godine.

Pogledajte teailer

https://youtu.be/OVZ1u36nrns