Mel Gibsonov film “Hacksaw Ridge” dobio 10-minutne ovacije u Veneciji

hacksaw-ridge
Novi Mel Gibsonov film, “Hacksaw Ridge”, dobio je 10-minutne ovacije na Filmskom festivalu u Veneciji, što je prava rijetkost na festivalima tog tipa.

Prema pisanju sitea Deadline, poslije šest minuta ovacija, Gibson i glumci Andrew Garfield, Vince Vaughn, Hugo Weaving, Teresa Palmer i Luke Bracey izašli su pred publiku.

“Hacksaw Ridge” oslikava stvarni život Desmonda T. Dosa, pacifiste koji se pozvao na prigovor savjesti i, uprkos tome što nije nosio oružje, uspio je da spase 75 vojnika u Bici na Okinavi bez ijednog ispaljenog metka.

mel-gibson-actor-andrew-garfieldGarfield, koji tumači ovu ulogu, kaže da je Dezmond Dos jednostavan čovjek.

“Znao je u srcu, u samoj srži svog bića, da ne treba da uzme drugom čovjeku život”, rekao je Garfield na konferenciji za novinare.

“Hacksaw Ridge” predstavlja visok ulog za Gibsona i reditelj se u Veneciji potrudio da ne izazove bilo kakve kontroverze. Zato je izbjegao odgovor na pitanje da li film s protagonistom koji mrzi oružje zapravo predstavlja odgovor na debatu o kontroli naoružanja u SAD.

“Čovjek koji odbija da dodirne oružje i učini nešto mnogo veće od ubijanja u ratu ima visoke standarde življenja… Morate da volite takvog ratnika i ukažete mu čast u filmu. Nadam se da je ovaj film u tome uspio”, rekao je Gibson.

https://www.youtube.com/watch?v=s2-1hz1juBI

Ostavite komentar