Filmske vijestiVijesti

Potvrđeno: Mel Gibson priprema nastavak filma ‘The Passion of the Christ’

the-passion-of-the-christPrije dvanaest godina Mel Gibsonov film ‘The Passion of the Christ‘ napravio je pravu pometnju u svijetu filma, te skoro da nije bilo osobe koja nije govorila o tom filmu.
Neki su film nazivali jednim od najvažnijih filmova svih vremena, dok su ga drugi opisivali samo kao mučenje upakovano u kršćanstvo.

Zanemarujući i jedne i druge i gledajući samo zaradu filma, ‘The Passion of the Christ’ je film sa najvećom zaradom svih vremena u Sjevernoj Americi, od filmova koji nisu za mlađe od 17 godina. Film je širom svijeta zaradio 611 miliona dolara, od toga 370 miliona dolara u američkim kinima, i 241 milion dolara u ostatku svijeta.

Glasine o mogućem nnastavku kruže već godinama, a sada je scenarista Randall Wallace (BRAVEHEART) to i potvrdio za THR da je nastavak doista u planu. Wallace je potvrdio kako on i Mel Gibson rade na nastavku filma koji će govoriti o uskrsnuću Isusa.

Wallace je izjavio kako je silno želio da radi na nastavku filma, jer je prvi dio samo uvodni dio, dok je ostalo još mnogo toga da se ispriča.

On je izjavio i to kako evanđelisti smatraju film ‘The Passion of the Christ’ najboljim Hollywoodskim filmom svih vremena, i kako misle da će nastavak filma da bude još bolji i još veći.
Projekat je još uvijek u fazi pripreme i nema finasijsku potporu niti studio.

Jim Caviezel, koji je glumio Isusa u ovom filmu, nije imao baš ugodno snimanje; pored povreda i toga što je dosita bio išiban, Caviezela je čak udario i grom dok je snimao film.

Mel Gibsonov nadolazeći film ‘Hacksaw Ride’ je prvi film koji režira u zadnjih deset godina. Radnja filma odvija se u Drugom svjetskom ratu, a govori o doktoru Desmond T. Doss-u koji je tokom bitke za Okinawu, pod stalnom neprijateljskom paljbom, uspio da spasi 75 života svojih suboraca.
Film bi se u kinima trebao pojaviti 4. novembra u 2016. godini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)