Meghan Markle i njen otac Thomas u sve lošijim odnosima zbog kršenja zavjeta šutnje

Kako prenosi InStyle, Meghan Markle i njen otac Thomas nastavljaju izbjegavati međusobne susrete, a kao glavni razlog se navodi Thomasovo kršenje zavjeta šutnje medijima kada je riječ o ranijem životu vojvotkinje od Sussexa.

Čini se da se drama Meghan Markle i njene porodice neće završiti uskoro. Prema Vanity Fairu, Meghan Markle i njen otac Thomas su samo jednom razgovarali otkako se ona udala za princa Harryja, ali mu je nedavno ponudila jednostavan prijedlog za popravljanje odnosa.

Naime, Meghan Markle je ocu Thomasu kazala kako bi se njihov odnos mogao unaprijediti samo ako on ne bude davao nikakve informacije o njoj medijima u zemlji. No, Thomas je tokom vikenda prekršio pravila kada je razgovarao s novinarima Daily Maila kada je vrlo često spominjao i kćerku Meghan.

“Meghan je jasno stavila do znanja svome ocu da bi oni mogli održati kontakt uz uvjet da on ne otkriva medijima detalje o njenom životu. Ona mu je govorila da ne želi biti stalno u medijima, ali on ju i dalje spominje gdje god da javno nastupa”, rekao je prijatelj Meghan Markle magazinu Vanity Fair.

Još od vjenčanja Thomas Markle je više puta naglasio novinarima da ga kraljevska porodica jednostavno ignoriše i da je napravio desetine bezuspješnih pokušaja da stupi u kontakt s Meghan. No, postoje špekulacije da bi majka Vojvotkinje od Sussexa Doria Ragland zapravo mogla biti posljednja šansa da Meghan i njen otac Thomas riješe razmirice.