Home / Vijesti / Filmske vijesti / Medovich nagrađen na Festivalu kratkog filma u L.A.-u

Medovich nagrađen na Festivalu kratkog filma u L.A.-u

Film o BiH

Ostvarenje nazvano “Brothers in Arms” u tumačenju porijeklom bh. Glumca Maka Medovicha, koji sa mnogo uspjeha ostvaruje američku karijeru, osvojilo je treću nagradu na Festivalu kratkog filma u Los Angelesu.
Priču o dva brata: Dini u tumačenju Medovicha i Alminu kojeg interpretira Dino Buzan, izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine koje je otac doveo u SAD, kalifornijska publika je oduševljeno prihvatila.

Jack Dimich pravog imena Željko Dimić, tumači roditelja koji je u zadnji tren spasio sinove dok mu je supruga poginula. Umjetnik je već tumačio zapažene uloge u filmovima “Echoes”,”In the Name of the Son” i
“The Drop”. Djelo je realizirao Andrew Hines koji je i tvorac scenarija.
Cineast je 2015. godine pobijedio na MTV video awards natjecanju u programu Most influnetal Music Video, sarađujući sa reperom Big Seanom za clip “One Man Can Change The World” sa Johnom Legendom i Kanye Westom.

U uspješnoj agenciji

Mak Medovich ima 18-mjesečni ugovor s “Artistic Endeavors”, agencijom koja mu obezbjeđuje sigurne i raznolike uloge, druženja sa mnoštvom poznatih reditelja, pa je angažiran i u dugometražnom filmu “Better
Criminal” reditelja Bena Burkea pod imenom Mak DeGuennero, zajedno sa potvrdjenim umjetnicima: Emilijem Riviera, Noelom Gulemi i Tomom Sizemoreom.

Medovich pravog imena Mirza Sehmehmedović, porijeklom iz Zvornika, gdje je ugledo svjetlost dana 9. novembra 1990. Godine, pa najprije sa porodicom izbjegao u Njemačku, kao dvogodišnja beba. Tamo je i počeo glumiti u amaterskim teatrima, a kada su se 2001. preselili u Sjevernu Ameriku, živio je u Michiganu.
Kandidirao se na čuvenu dramsku akademiju L.A.School of Dramatic Arts i uspio postati studentom prestižne ustanove. Učestovao je u ostvarenju Davida De Coteaua “Showstopper”, uz poznatog glumca Stevena Bauera, koji je glumio u remek djelu Briana de Palme “Scarface” uz Al Pacina.
Mak Medovich je zatim igrao u ostvarenju “Betrayal” u čijoj je umjetničkoj ekipi bio i “oskarizirani” Eric Roberts. U post produkciji je film “Poet in exil” Tima Sullivana, u kojem tumači značajnu ulogu.

Džana Mujadžić