Mark Wahlberg dobitnik MTV Generation nagrade

Glumac i producent Mark Wahlberg primit će nagradu “MTV Generation” na dodjeli “2014 MTV Movie Awards” za svoj sjajni doseg u filmskoj i televizijskoj industriji.

Wahlbergu, poznatom po raznolikim filmskim ulogama i zaslugama na području TV produkcije, nagradu će uručiti ekipa serije i filma “Entourage” – Adrian Grenier, Kevin Conoli, Jerry Ferrara i Kevin Dillon. To će biti prvo javno okupljanje ekipe prije premijere njihovog željno očekivanog filma u kinima, u junu 2015.

Dodjelu “2014 MTV Movie Awards” vodit će Conan O’Brien, a prenosit će se uživo iz dvorane Nokia Theatre L.A. LIVE u Los Angelesu, u Californiji, u nedjelju, 13. aprila.

“Mark Wahlberg je jedan od najsvestranijih, najtalentovanijih i najuspješnijih glumaca i producenata u Hollywoodu”, rekao je
Steven Friedman, predsednik MTV-ja.

“Godinama je osvajao MTV publiku i povezivao se s njom preko svojih raznolikih uloga, od one u filmu „The Departed“, za koju je bio nominovan za Oscara, do uloge u jednoj od najboljih komedija ikad, „Ted“, i zato je on savršen dobitnik ovogodišnje nagrade.”

“MTV Generation Award” je nagrada kojom se odaje najveća počast na dodjeli “Movie Awards” glumcima koji su osvajali MTV publiku tokom cijele svoje karijere.

Raniji dobitnici ove nagrade su Jamie Foxx, Johnny Depp, Reese Witherspoon, Ben Stiller, Adam Sandler, Sandra Bulock, Mike Myers, Tom Cruise i Jim Carrey.

Tokom posljednje dvije decenije Wahlberg je postao holivudski “teškaš” s ulogama u različitim žanrovima, od nagrađivanih akcijskih drama i trilera do blockbuster komedija kao što su „Lone Survivor”, “Boogie Nights”, “The Perfect Storm”, “Italian Job”, “The Departed”, “The Fighter”, “Pain & Gain” i “Ted”.

Njegova nezaboravna uloga narednika Seana Dignama u filmu „The Departed” donijela mu je nominaciju za Oscara i Zlatni globus u kategoriji Najbolji sporedni glumac.

Wahlberg je također bio nominovan za Zlatni globus u kategoriji Najbolji glumac za svoju ulogu Mickyja Warda u filmu „The Fighter“ i nagradu Američkog udruženja filmskih glumaca u kategoriji “Najbolje izvođenje”.

Sljedeći film u kojem ćemo gledati Wahlberga je „Transformers: Age of Extinction”. Wahlberg je svoj uspjeh ispred kamere uspio da prenese i iza kamere, pa je kao producent radio na filmovima „We Own the Night”, „Contraband”, “Prisoners”, “Lone Survivor” i „The Fighter”, koji je mu je donio drugu nominaciju Oscara, ovaj put u kategoriji Najbolji film.

Njegov producentski opus uključuje i rad na televiziji, i to u jednoj od najhvaljenijih, najuspješnijih i fanovima omiljenijih serija u istoriji HBO-a – “Entourage”, i novu seriju koju radi sa svojom porodicom, “Wahlburgers”.

avaz.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *