mixZanimljivosti

Manje poznate zanimljivoti o Brad Pittu

Iako svi znaju za njega, rijetko ko zna detalje iz njegovog života, tako da smo odlučili da sa vama podijelimo neke detalje za koje smo sigurni da niste znali o ovom glumcu.

Ne plače kada gleda filmove, ali je plakao kada je gledao “Kuća nade”
Više voli da je producent, nego da je glumac “Radije bih bio iza kamere. Kao producent, jer ste dio tima koji donosi priču na platno”.

Da bi se bavio oglumom odustao je od fakulteta novinarstva kada je imao 22 godine: “Bilo je vrijeme diplomiranja i moji prijatelji su već polahko počeli da se posvećuju poslu. A ja nisam još bio spreman”, rekao je 2011. godine za medije.

Česte jede kada snima neku scenu, jer voli da bude zauzet “Volim da sam zauzet nečim, po prirodi sam takav”.
Zna da vozi avion: Da nauči da vozi avion i postane pilot, nagovorila ga je bivša žena glumica Angelina Jolie: “Različit nam je stil letenja – ja sam fokusiran na detalje, a ona voli da što prije stigne na odredište”, rekao je 2008. godine

Njegovo puno ime je William Bradley Pitt: ali nakon odlaska u Hollywood, on je odlučio da koristi samo Brad Pitt.

Njegov prvi film zvao se “The Dark Side of the Moon” i bio je jugoslovensko-američka produkcija u kojoj su glumili i Gorica Popović i Milena Dravić, a film je sniman na jugoslovenskom primorju.

Proglašen je za najljepšeg muškarca na planeti dva puta.

Prije nego što je postao glumac, Bred je radio kao fizikalac i vozač.

Film koji ga je proslavio bio je “Interview with the Vampire”.

Zna da priča japanski jezik vrlo tečno.

Kada je glumio Ahila: na snimanju je povrijedio ahilovu tetivu, pa su mnogi pomislili da je to znak od samog Ahila.

4 puta je bio nominovan za Oscara, i zahvaljujući ulozi u filmu “Once Upon a Time in Hollywood” sasvim zasluženo poseduje jednu zlatnu statuu.

Napišite komentar