Manje poznate zanimljivosti o Leonardu DiCapriu

Iako nam se čini da o njemu znamo sve, obzirom da je ovaj oskarovac jedan od najpopularnijih glumaca svijeta, još otkad je 1997. godine srca publike osvojio ulogom Jacka Dawsona u ‘Titanicu’, ipak postoje detalji iz života i karijere koji su javnosti manje poznati, a mi Vam ih donosimo u nastavku.

Glasi za velikog škrticu – jer ne ostavlja velike napojnice kao svoje kolege, jer uvijek razmišlja kako će na pravi način potrošiti novac, ali sa druge strane je veliki aktivist za zaštitu okoliša te novac često donira upravo u tu svrhu.

Nikako ne podnosi jednog holivudskog glumca – to je glumac Mark Wahlberg, s kojim je 1995. godine ipak snimao film ‘Dnevnik košarkaša’, ali kada su počeli sarađivati, priznali su kako su oboje dobri glumci, ali nikada se nisu privatno družili.

Skoro ga je ubila velika bijela psina – naime, na odmoru u Južnoj Africi prije više godina, Leonardo je ronio te je imao susret s velikom bijelom psinom koja ga je zamalo – ubila. Srećom, na vrijeme se povukao u zaštitni kavez koji je spriječio psinu da dođe do njega. ‘Ljudi koji tamo rade rekli su da im se to nije dogodilo 30 godina’, rekao je svojevremeno.

Tečno govori njemački jezik – ako ste u nekim filmovima čuli ovog glumca kako razgovara na njemačkom jeziku, to je zato što ga govori tečno od malena. Naime, njegova 77-godišnja majka Imerlin Indenbirken rođena je u njemačkom Oer-Erkenschwicku te ga je od ‘malih nogu’ podučavala svom materinjem jeziku.

Nagovarali su ga da promijeni ime – kada mu je bilo tek 10 godina, jedan od agenata Leonarda DiCaprija nagovarao je da promijeni ime u Lenny Williams, jer je ono navodno bilo ‘zvučnije’ i prihvatljivije američkoj publici. Iako se tada dvoumio, ime je ipak odbio promijeniti što mu na kraju nije bila prepreka u karijeri.

Ostavite komentar