mix

Magičnost crvene haljine

Boja života i ljubavi

Svaka žena u osobnoj garderobi mora imati bijelu, crnu, crvenu i zelenu haljinu; četiri kao četiri strane svijeta!
Crveno, razumljivo predstavlja jug- toplinu, životnu radost, raskoš…

Filmske zvijezde rado nose crveno na svečanostima, kao konkurenciju red carpetu ne krijući potrebu da budu viđene i zapažene. Crveno je boja za svakoga jer se prelijeva u stotine nijansi i tonova a podnosi sve stilove: duge koktel oprave, kratke, cvijetne, flashy.

Većina poznatih dama kao Jessica Chastain ili Charlise Theron ostaju privržene klasičnoj haljini, druge izražavaju maštovitost poput Eve Green i Blake Liveley, dok Miranda Kerr ili Léa Seydoux pa Amber Heard, odabiru glamour izgled.

Ni jedna star ne zaboravlja da je crvena haljina najprije stvar volumena ali i pravilnog odabiranja materijala. Saten se nikada ne kombinira sa šljokicama niti čipka strassom. Crvena haljina je kao ruž za usne, mora savršeno pristajati izgledu i učiniti cijelu pojavu što privlačnijom i poželjnijom.
To je njezina prva zadaća i prednost: svakoj ženi podariti sjaj i eleganciju. Zato crnke bijele puti odabiru trešnja nijansu a plavojke crveno sa plavkastim odsjajem, jednako kao i tonove cigle. Ženama tamnije kože odgovaraju crveno narandžaste nijanse a onima čokoladne je dozvoljena cijela lepeza karmin ruzičastog.

Džana Mujadžić