Mads Mikkelsen pridružuje se Harrisonu Fordu u filmu “Indiana Jones 5”

Mads Mikkelsen pridružit će se Harrisonu Fordu na snimanju petog dijela popularne franšize “Indiana Jones”, prenosi Variety.

Steven Spielberg će, nakon što je režirao prva četiri dijela filma, napustiti ulogu režisera, a preuzeće je James Mangold.
Spielberg će producirati film zajedno sa Kathleen Kennedy, Frank Marshall i Simon Emanuel, kao i učestvovati u mnogim drugim stvarima vezanim za film.

Detalji scenarija još nisu objavljeni te još uvijek nije poznato koga će Mikkelsen glumiti u filmu.

Premijera filma je odgođena nekoliko puta, a prema posljednjim informacijama ostvarenje u kina stiže 29. jula 2022. godine – više od četiri decenije nakon što je javnosti predstavljen prvi dio franšize (“Raiders of the Lost Ark“).

Ovo je još jedna od franšiza u kojima će se pojaviti Mikkelsen. Naime, glumac je nedavno uključen u film ‘Fantastične zvijeri‘, u kojem će da zamijeni Johnny Deppa na mjestu Grindelwalda, nakon što se Depp razišao s franšizom ranije ove godine zbog njegovih nedavnih pravnih problema.

Mikkelsen je pokupio neke od najboljih kritika u svojoj karijeri za ulogu u danskom filmu Another Round, koji osvojio dvije nominacije za Oscara, uključujući Najbolji strani film i najbolju režiju. Na dodjeli BAFTA nagrada odnio nagradu za najbolji film koji nije na engleskom jeziku.

Ostavite komentar