Madona: Prestaću da radim ovo što radim kad više ne budem željela.

U interviju za novi i jubilarni broj magazina Harper’s Bazaar kraljica popa Madona izjavila je da joj je već dosta pitanja o dugovječnosti njene karijere te dodaje da će prestati da snima muziku kada joj ponestane ideja:

“Želim da inspirišem ljude. Želim da dotaknem njihova srca kako bi promijenili svoj pogled na život. Želim da budem dio evolucije jer smo svi po mom mišljenju ili dio kreacije ili uništavanja. To je neobjašnjivo. Kao disanje, ne mogu ni da zamislim da ne radim to.”

Novinar koji je radio interviju sa pjevačicom spomenu je kako niko muškarcima ne postavlja slična pitanja, na šta je ona dodala:

“Da li neko pita Stevena Spielberga zašto i dalje pravi filmove? Zar mu nije dosta uspjeha? Novca? Zar se nije već dovoljno proslavio? Da li je neko rekao Pablu Picassu da mu je sa 80 godina dosta slikanja? Ne!”

“Dosta mi je takvih pitanja, jednostavno ne razumijem. Prestaću da radim ovo što radim kad više ne budem željela. Prestaću kad mi ponestane ideja. Prestaću kad me ubijete. Šta kažete na to?”