Vijesti

Los Angeles je film “Svjetla Sarajeva” o Zabranjenom pušenju ispratio aplauzima

Dokumentarni film Srđana Perkića o grupi Zabranjeno pušenje i glavnom gradu BiH, Sarajevu, imao je svoju američku premijeru, a film je prikazan na South East European Film Festivalu.

Naime, film je prikazan u dvorani James Bridges na Sveučilištu Kalifornije u Los Angelesu (UCLA), na čuvenom odsjeku za film i televiziju, čiji se studijski program često svrstava među najbolje na svijetu. SEEfest – Filmski festival Jugoistočne Europe u Los Angelesu, kojem je ovo 18. izdanje, projekt je fondacije ELMA za europske jezike i filmove u Americi. Predstavljajući i slaveći filmsku i kulturnu raznolikost 20 zemalja Balkana i Kavkaza, taj filmski festival nastavlja otkrivati najbolja ostvarenja iz jugoistočne Europe publici u SAD-u.

Izuzetno velik interes prisutne publike te mnogo postavljenih pitanja produžilo je druženje ekipe filma s publikom na više od sat vremena, a sve se nastavilo i u holu James Bridges Theatrea. Na premijeri su pored režisera Srđana Perkića bili prisutni i Sabrina Beširević, izvršna producentica te Tomislav Josipović, montažer filma.

Amra Hadžihafizbegović-Deović, glavna producentica filma, nije bila u mogućnosti pridružiti se ostatku svoje ekipe jer trenutno priprema novi dokumentarni film Srđana Perkića, čije je snimanje planirano za početak 8. mjeseca ove godine.

Pogledajte trailer:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)