Filmske vijestiVijesti

Ljetni hit ove godine “Mama mia! Idemo ponovo” dobio je novi trailer

Stigao je novi trailer raspjevanog filma “Mama mia! Idemo ponovo” (Mamma mia! Here We Go Again) koji na radost i oduševljenje publike u naša kina stiže 19. jula.

Deset godina poslije filma “Mama Mia!”, koji je zaradio više od 600 miliona dolara širom svijeta, vraćamo se na čarobno grčko ostrvo Kalokeri i uz potpuno novu i originalnu muziku zasnovanu na pjesmama popularne grupe ABBA.

Uz glumačku ekipu iz prvog dijela, koju je obogatila Lily James (Najmračniji sat, Pepeljuga) u ulozi mlade Donne i planetarno popularna muzička zvijezda Cher.

Ulogu Done i ovoga puta tumačit će jedna od najboljih glumica ikada, dobitnica Oskara, Meryl Streep, zajedno sa Julie Walters kao Rosie i Christine Baranski u ulozi Tanye. Amanda Seyfried i Dominic Cooper i u nastavku su Sophie i Sky, dok se Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård i oskarovac Colin Firth vraćaju ulogama potencijalnih Sophienih očeva, Sama, Billa i Harrya. Radnja filma nas vraća naprijed – nazad kroz vrijeme kako bismo vidjeli na koji način su se gradili odnosi među likovima kakvi su danas.

“Mama Mia! Idemo ponovo” i ovoga puta produciraju Judy Craymer i Gary Goetzman, dok je Craymer također i jedan od tvoraca i producent svjetski poznatog i uspješnog pozorišnog mjuzikla. Ol Parker (scenarista filma Best Exotic Marigold Hotel) scenarista je i redatelj ovog nastavka. Benny Andersson i Björn Ulvaeus radili su muziku i tekst za ovaj film.

Pogledajte trailer: