‘Ljepotica i zvijer’ postao deseti najgledaniji film svih vremena

Remake filma ‘Beauty and the Beast’ postao je deseti najglednaiji film u kinima svih vremena.


Sa zarađenih 1 milijardu i 221 milion dolara, pretekao je film ‘Iron Man 3’ koji je zaradio u kinima 1 milijardu i 214 miliona dolara, te se našao iza filma ‘Frozen‘ koji je u kinima zaradio 1 milijardu i 276 miliona dolara.

Za sada film ‘Beauty and the Beast’ ima najveću zaradu u 2017. godini, a sa budžetom od 160 milina dolara ovo je najskuplji mjuzikl ikada snimljen.

Nakon samo deset dana prikazivanja u kinima oborio je rekord i postao najgledaniji mjuzikl svih vremena, oborivši 9-godišnji rekord koji je prethodno postavio film ‘Mamma Mia’.

Takođe je postavio i rekodr sa najvećom zaradom jednog filma u martu mjesecu, zatim rekord najprofitabilnijeg remake filma svih vremena, i postao je peti najgledaniji Disneyev film svih vremena.

U filmu Emma Watson glumi Bellu, a Dan Stevens glumi ukletog princa, Beast. U filmu glume i  Luke Evans, Kevin Kline, Josh Gad, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Ian McKellen i Emma Thompson.

Ostaje još da vidimo koliko će dugo zadržati poziciju najglednaijeg filma u 2017. godini, obzirom da nam dolaze filmovi  ‘Thor: Ragnarok’, ‘Despicable Me III’ i ‘Star Wars: The Last Jedi’.

Pogledajte listu 20 najgledanijih filmova do sada u 2017. godini.
Pogledajte listu 20 najgledanijih filmova svih vremena.