Lisa Kudrow otkrila zašto nikada neće pogledati seriju “Prijatelji”

Svih ovih godina je Lisa Kudrow krila svoju bol zbog “Prijatelja” i koliko je imala ozbiljne probleme da nije htjela da gleda seriju, samo kako bi izbjegla da sebe gleda u njoj.

Iako je proslavila uloga Phoebe Buffay u “Prijateljima”, Lisa je imala mnogo manje samopouzdanja od luckaste Fibi. Patila je svaki put kada bi išla na snimanje, nije mogla da vidi svoje slike u časopisima, pojavljivanja na televiziji… Sve to je bila posljedica poremećaja koji je razvila snimajući seriju.

Prvo je mislila da je “suviše velika” naspram nižih Jennifer Aniston i Courteney Cox.

“Bila sam viša i veća. Pored njih sam se osjećala kao planina”, rekla je Lisa.

Lisi je uvek bilo neprijatno tokom snimanja, pa je odlučila da se uklopi u standarde Hollywooda…

Tako da je počela da gubi težinu velikom brzinom. Imala je tjelesni dismorfni poremećaj, koji ju je spriječavao da vidi koliko je postala mršava. Gubitak kilaže joj je donio i zdravstvene probleme.

“Neprestano sam bila bolesna. Prehlade, infekcije sinusa…”, pričala je ona.

Kad su se “Prijatelji” završili, Lisa je bila toliko iscrpljena da je odlučila da nikada ne pogleda seriju. Tako je htjela da se zaštiti od poremećaja zbog kojeg je toliko patila.

“Možda se ne dopadnem sama sebi, pa neću da rizikujem. Svakim danom se neprestano borim. Nešto mi ključa u stomaku i govori da ne zaslužujem da me iko vidi”, kaže Lisa.