Lindsay Lohan obrisala sve postove i fotografije na Instagramu zbog prelaska na islam ?

Američka pjevačica i glumica Lindsay Lohan izbrisala je kompletan sadržaj sa svog Instagram profila, a u opisu poruke je napisala “Alaikum salam”, što znači “Mir s vama”.

Svjetski mediji već odavno uveliko pišu kako je Lohan prešla na islam, a pjevačica nije ni demantovala, ali ni priznala tu informaciju.

Metro piše da je Lohan prešla na islam, ako je suditi prema njenom Instagram profilu. Iako to glumica i pjevačica nije javno priznala, američki portali našli su više dokaza da je to istina.

Lindsay, koju na Instagramu prati blizu šest miliona ljudi, izbrisala je kompletan sadržaj na ovoj društvenoj mreži, a jedino što je ostavila je pozdrav “Alaikum salam” (“Mir s vama”).

Prošle godine je u izjavi za američke medije kazala kako je prije dvije godine pročitala Kur’an, a je osnovala je i produkcijsku kompaniju u Dubaiju, gdje je i dočekala 2017. godinu.

“Moji vrlo bliski prijatelji iz Londona i Saudijske Arabije dali su mi Kur’an, kojeg sam ponijela sa sobom u New York i učila iz njega. To mi je otvorilo vrata spoznavanja duhovnosti, da pronađem sebe”, rekla je Lindsay na turskoj TV Haber Turk.

Ona je nakon toga pomagala sirijskim izbjeglicama i u medijima je istupala protiv katastrofe u Alepu.