Leonardo DiCaprio će glumiti Leonarda da Vinci-a u biografskom filmu

Leonardo DiCaprio dobitnik je Oscara za film ‘The Revenant‘, glumio je u nekada najprofitabilnijem filmu (Titanic), i poznat je po svojim vezama sa modelima. On će svoju karijeru da upotpuni sa onim čemu se nada svaki glumac: da glumi lika koji se zove kao i on. Lik koji će glumiti ne samo da dijeli isto ime sa njim, već je jedini ‘Leonardo’ koji je slavniji od DiCapria.

Variety je prenio da je Paramount zvanično dobio prava za snimanje nadolazećeg filma na osnovu Walter Isaacson-ove biografije o jednom od najslavnijih slikara i izumitelja,  Leonardo da Vinci-u, a DiCaprio je odabran da igra glavnu ulogu. Detalji o filmu nisu otkriveni, ali je poznato da će DiCaprio raditi i produkciju filma.

Isaacson je jedan od najpriznatijih biografa svih vremena, a pisao je knjige o Albert Einstein-u, Henry Kissinger-u i Steve Jobs-u. Jedna od njegovih knjiga o Einstein-u, “Einstein: His Life and Universe” bila je osnova na kojoj je bazirana miniserija ‘Genius‘, sa Geoffrey Rush-om u ulozi slavnog naučnika.

Igrati da Vinci- a može da bude svojevrstan sudbonosni čin, obzirom da je majka glumcu dala ime po slavnom slikaru i izumitelju. Naime, njegova majka dok je gledala umjetnička djela da Vincija u Florenci 1974. godine, osjetila je u stomaku da se dijete kreće, te je odlučila da mu da ime po slavnom da Vinciju.

DiCaprio je nevjerovatan u svakom filmu, i bez sumnje on će vrhunski da odglumi i ovaj lik. Posljednji historijski lik koji je glumio bio je J. Edgar Hoover u filmu Clint Eastwood-a, ‘J. EDGAR’, glumeći lika od njegovih mladih dana u FBI-u pa sve do njegovih kasnih godina života.