Legende pjevale za građane Sarajeva

Građani Sarajeva večeras su mogli uživati u besplatnom koncertu pod nazivom “Legende Starom Gradu” na kojem su nastupili popularni bh. pjevači kao što su Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Enes Begović, Nihad Alibegović, Ibro Bublin, Aka Hukelić i Aka_demija Pink Panter i Arif Alajbegović.

Koncert je održan ispred sarajevske Katedrale povodom obilježavanja Dana Općine Stari Grad Sarajevo. Publika je horski pjevala hitove “Miljacka”, “Ćilim”, “Lijepa je” te brojne sevdalinke, a svojim šarmom i talentom nasmijavao ih je i Enis Bešlagić koji je vodio program.

Najmlađi izvođač bio je Ibro Bublin koji je postao poznat širom regije nakon što je svojim glasom i izvođenjem sevdalinki osvojio srca žirija i ljudi BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije i pobijedio u showu Zvezde Granda.

Pjevače je pratio orkestar Radničkog kulturno-umjetničkog društva Proleter. Svi izvođači su se odrekli honorara, a troškove organizacije platili su sponzori.

Učesnici su izrazili zadovoljstvo što su ovaj koncert posvetili najstarijoj sarajevskoj općini i građanima Sarajeva, i izrazili nadu da će ovakav koncert koji donosi radost svim Sarajlijama postati tradicija.