Legendarnog režisera Johna Singletona živog sahranili

John Singleton režiser i producent je prije 12 dana imao moždani udar, a nakon što su fanovi na Twitteru počeli opraštati od njega nekoliko medija objavilo je da je Singleton umro, tako da je njegova glasnogovrnica Shannon Barr opovrgnula ove navode.

Barr je rekla da je John Singleton na aparatu za održavanje života u bolnici Cedars-Sinai Medical Center u Los Angelesu, te dodalada je režiser u induciranoj komi i da mu se stanje za sada ne popravlja.

Njegova porodica pokušava se dogovoriti ko će biti njegov skrbnik. Shelia Ward, Singletonova majka, tvrdi da njen sin nije u stanju upravljati finansijama i osigurati sebi osnovne potrebe.

Njegova kćerka Kleopatra Singleton osporila je tu tvrdnju i optužila Ward da je “pogrešno predstavila” stanje u kojem se nalazi Singleton.

John Singleton je bio prvi crnac i najmlađa osoba koja je nominirana za najboljeg reditelja na dodjeli Oscara, nakon što je njegov debitantski filma “Boyz n the Hood” doživio ogroman uspjeh.

Njegovi filmovi koji su doživjeli ogromnu popularnost su “Baby Boy”, “Poetic Justice” i historijska drama “Rosewood”, a tu su i “2 Fast 2 Furious”, “Four Brothers” i “Abduction”.