Lagerfeld bijesan na Meryl Streep: Prodala se za jednu haljinu

Dodjela Oscara je pred vratima, no Meryl Streep već ima gorak okus u ustima, a razlog ovaj put nije Donald Trump, nego haljina.

Slavni modni dizajner Karl Lagerfeld je šokiran jer je glumica odbila nositi njegovu kreaciju, tako da je zbog toga nedavno veome ljutit i razočaran prozvao jer je, kako kaže, glumica otkazala sivu svilenu Chanelovu haljinu koju je trebala obući za dodjelu Oscara ovaj vikend.

Neko iz tima američke glumice „šapnuo“ je Lagerfeldu da će Meryl odjenuti kreaciju jedne modne kuće koja joj je za to odlučila i platiti.

Glasnogovornik Meryl Streep sve je demantirao izjavivši da se tako nešto kosi s moralnim načelima 67-godišnje glumice. Ipak, stilistica holivudskih zvijezda Jessica Paster priznala je prije dvije godine da slavne glumice od poznatih modnih kuća dobiju i do 250 hiljada dolara ako obuče njihovu haljinu.

Lagerfeld je naglasio da Chanel nikad nije plaćao glumicama da nose njegove kreacije, a to ipak nije spriječilo Emmu Stone i Julianne Moore da se prošetaju crvenim tepihom u toaletama s Chanelovim potpisom. Dizajner je na kraju poručio Streep da slobodno može zadržati haljinu – poklanja joj je jer je ‘savršena za nju’.