Lady Gaga nije nominovana za Oscara

Nakon što su objavljene nominacije za ovogodišnju dodjelu Oscara, mnogi su ostali zatečeni primjetivši da na listi nedostaje ime o kojem se protekle godine najviše govorilo – Lady Gaga.

I dok su mnogi mislili da će Gaga konačno ostvariti svoj glumački Cher momenat, nominacije su izazvale veliko razočaranje budući da ova muzička ikona i glumica nije dobila čak ni nominaciju za svoju ulogu Patrizije Reggiani u filmu “House of Gucci”.

Gaga, koja je u spomenutom filmu još jednom pokazala svoje glumačke sposobnosti, a i, mnogi tvrde, odlično savladala italijanski jezik, već jednom je bila nominovana za Oscara.

Bilo je to za film “A Star is Born”, nakon kojeg su mnogi, očarani njenom glumom, predvidjeli kako će sljedeća uloga ovoj zvijezdi donijeti titulu najbolje glumice. Te tvrdnje dodatno su porasle nakon što je rješeno da Gaga zaigra ozloglašenu crnu udovicu.

Budući da je nakon filma nominovana na dodjelama nagrada koje se smatraju predvodnicima Oscara poput nagrade Udruženja filmskih glumaca, Critics Choice Awardsa, Zlatnih globusa te BAFTA-e, Lady Gagu već su smatrali dobitnicom ovog prestižnog priznanja.

Ovom odlukom izričito su iznenađeni i njeni obožavatelji, a svoje nezadovoljstvo nisu krili ni na društvenim mrežama.

“Kristen Stewart nominovana, a Gaga nije? Ovaj dan treba u historiju”, “Nijedna nagrada nije je zaobišla osim one glavne, nije mi jasno kako”, “Ako je iko zaslužio ovu nagradu onda je to ona, njena gluma je odlična”, “Gaga je svejedno pobjednica”, “Kakav gubitak, ali nikako za nju”, komentari su na društvenim mrežama.

“Sve je kriva Patriza Reggiani, ona je proklela Gagu”, neko se našalio.

Gaga je, podsjećamo, nakon premijere filma otkrila i da joj je zbog “tame” koju joj je u život donijela ova uloga, u koju se toliko uživjela, bila potrebna psihološka pomoć.

“Osjećala sam se kao da moram, da je tako sigurnije za mene. Ne mislim da bi bilo koji glumac trebao stići do te granice”, priznala je ona.

Inače, dobitnici Oscara biti će proglašeni 27. marta tokom 94. ceremonije dodjele nagrada.

Ostavite komentar