Kusturica odgovora: Depardieu je nemoralna drtina i raspadnuti alkoholičar

emir-kusturicaFrancuski glumac Gerard Depardieu napao je Emira Kusturicu uoči premijere njegovog filma “Na mliječnom putu” na filmskom festivalu u Veneciji. Depardieu je Emira nazvao prevarantom i lažovom. Emir je odlučio da odgovori na njegove riječi:

– Zamislite kada bih ja rekao za Depardieua da je raspadnuti alkoholičar, prevarant koji je zbog poreskih olakšica, a ne iz ljubavi prema ruskoj kulturi, uzeo ruski pasoš, da je nemoralna drtina koja ne može da izdrži istinu kako Rusi vole moje filmove i muziku koju sviram, kao uostalom i Francuzi.

 Zamislite kada bih ja za njega rekao da se od dopadljivog mladića pretvorio u bačvu i da nema pintera koji bi mogao da zapuši sve rupe na koje curi mješina jedna, da je umjesto pi..nja u prvoj klasi Air Francea upravo iza sebe ostavio g.vno, kleptoman jedan koji svoje radničko porijeklo potvrđuje tako što glasa za Sarkozyija, a kada završi reklamu za špagete krade posuđe od rekvizitera.

Zamislite kada bih ja Depardieua rekao da je sve žene sa kojima je živio navukao na alkohol i da im je ostavio isto ono što je iza njega ostalo u prvoj klasi Air Francea, da nije znao da upravlja motorom nego je na prvoj okuci razbio nos, i da mu je tada pukao mjehur i zato piša po avionima i po poznanicima, da su mu iz ruku ispadale guvernale motora kao porodice koje je zasnovao i poslije uništio, da su mu od glume ostali samo papirići, kao idioti, koje kači po kolegama jer ne može da upamti tekst tikvan jedan, da li bi to bilo fer? Mislim da ne bi, jer čak kada bih tako mislio, ne bi bilo dobro da to izgovorim – rekao je Kusturica.