Kultna scena iz Prijatelja inspirisana je greškom na snimanju

Zadnja epizoda serije emitirana je 2004. godine, ali je to ne sprječava i danas biti u središtu zanimanja.

Sretna vijest za sve obožavatelje kultne serije Prijatelji je da je izašla knjiga u kojoj možete pročitati nikada do sada objavljene činjenice i tajne serije. “Generacija Prijatelji: Pogled u seriju koja je definirala televiziju djelo je historičara Saula Austerlitza, stručnjaka za pop kulturu.

Historičar je za potrebe knjige intervjuirao tvorce serije, pisce, producente i glumce. Ova knjiga sve obožavatelje serije vraća ravno na narančasti kauč u Central parku, prenosi On air with Ryan.

U knjizi pisac otkriva deset najpoznatijih trenutaka u seriji koji se zamalo nisu dogodili. Da nije bilo Davida Schwimmera (Ross Geller) i jedne sitne greške u interpretaciji, ne bi bilo ni šokantnog finala četvrte sezone. Svaki posvećeni obožavatelj zna da se epizoda The One With Ross’s Wedding završava tako što Ross izgovara Rachelino ime umjesto imena svoje mlade.

Prema riječima pisca knjige, producenti i scenaristi nisu imali ideju kako završiti četvrtu sezonu, sve dok ih David Schwimmer nije nadahnuo svojom pogrešno izgovorenom replikom, u jednoj od prvih epizoda četvrte sezone. Dok su učili scenarij, Schwimmer je rekao “Rachel, taksi je stigao.” umjesto “Emily, taksi je stigao.” Tada je producent Greg Malins došao na ideju kako završiti sezonu.

“Za nekoga ko naizgled živi stresan život, sa znojem koji mu se konstantno slijeva niz čelo, Ross je u trenutku kada griješi maksimalno pribran. Kao da su njegove usne izgovorile istinu koju ostatak njegove osobnosti nije htio priznati i on upada u trenutačno stanje smirenosti”, objašnjava Austerlitz.

Pogledajte kultnu scenu: