Kritičari su složni: Novi Mel Gibsonov film dobar kao ‘Braveheart’ i ‘Apocalypto’

hacksaw-ridgeJoš od filma ‘Apocalypto’ iz 2006. godine Mel Gibson nije snimio nijedan značajniji film.

Naime, u 2006. godini pojavio se snimak na kojem Gibson vrijeđa Jevreje. To je bio razlog zbog kojeg je njegova karijera u posljednjih 10 godina uglavnom išla nizbrdnom putanjom.

Prije toga ostvario je vrhunsku karijeru sa filmovima ‘Mad Max’, ‘Lethal Weapon’, ‘Braveheart’, ‘Passion of the Christ’, i mnogim mnogim drugim filmovima.

Novi film Mel Gubsona, ‘Hacksaw Ridge‘, kritičari su već svrstali među najbolje filmove ikada snimljene o Drugom svjetskom ratu!
Ovaj film označava veliki povratak Mel Gibsona na radost mnogih ljubitelja filma.

Poznato je da Gibson već radi na nastavku filma ‘Passion of the Christ’, pa obzirom da je njegov aktuelni film izuzetno dobro ocijenjen, vijest o natavku ‘Passiona’ još je jedan od razloga za radost ljubiteljima filma.

Radnja filma ‘Hacksaw Ridge’ govori o doktoru Desmond T. Doss-u koji je tokom bitke za Okinawu, pod stalnom neprijateljskom paljbom, uspio da spasi 75 života svojih suboraca.
Pri tome nije koristio, niti uopšte nosio oružje …

Kako su izjavili kritičari ne radi se o savršenom filmu, već se radi o savršeno izbalansiranom filmu. Na trenutke film može da djeluje i dosadan, ali već seljedeći trenutak vas oduševljava. Radi se o krvavom, vizuelno vrhunskom, uzbudljivom i napetom filmu inspirisanom istinitim događajima.

Radi se o nasilnom filmu u kojem junak filma postaje heroj ne koristeći nasilje.

Film je baziran na mnogim stvarnim činjenicama, a na kraju filma pojavljuju se i pravi snimci stvarnog junaka ove priče, Doss-a. Pojava stvarog Doss-a na snimku izaziva pravo uzbuđenje kod publike. Doss je umro 2006. godine. Priču o Doss-u vjerovatno niste znali, a biće vam drago da je saznate. Mel Gibson je odradio odličan posao, i vi ćete da uživate u filmu.