Kritičari proglasili novi Will Smith-ov film ‘Bright’ najgorim filmom u 2017. godini

Novi Will Smith-ov film ‘Bright‘, koji tek sutra treba da se emituje na Netflix-u, a koji su kritičari već pogledali, proglašen je najgorim filmom u 2017. godini od strane većine kritičara.

Najskuplji Netflix-ov film do sada, čije je snimanje koštalo nevjerovatnih 90 miliona dolara, a u kojem Will Smith glumi policajca koji se udružuje sa neljudskim policajcem, nije uopšte oduševio kritičare.

“Ta hollywoodska verzija poštovanog policajca možda je doživjela konačnu propast ove praznične sezone. Will Smith ga je ubio…”, napisao je Mark Kennedy za Associated Press.

Jordan Hoffman je za Vanity Fair napisao da je film ‘apsolutni otpad’.

David Erlich je za IndieWire napisao: “postoji dosada, postoji nešto što je loše, i zatim tu je i Bright. Film je toliko grozan da će ga republikanci vjerovatno zakonski zabraniti da se prikazuje za vrijeme bozićnog praznika”, te dodao je još i to kako je film ‘dosadno i bolno iskustvo’.

Todd Gilchrist je za The Wrap napisao kako je film ‘zapanjujuće loš’.

Noel Murray je za The Los Angeles Times napisao kako je ‘teško zamisliti da bi bilo koga film ‘Bright’ mogao inspirisati da poželi da dobije cijeli serijal ovakvih filmova.’, te je dodao kako je film samo povremeno uzbudljiv i zabavan, a inače je užasan.

Nepotvrđena je informacija da je Netflix planirao da snimi nastavak filma, međutim ostaje da vidimo šta će dalje biti nakon ovako loših kritika.

https://youtu.be/6EZCBSsBxko