Vijesti

Kreatori serije “Igre prijestolja” priključili se timu Star Warsa

Kreatori popularne TV serije “Igre prijestolja” David Benioff i DB Weiss priključili su se timu Star Warsa s kojim će raditi na filmovima.

Benioff i DB Weiss počet će raditi na novim projektima za Star Wars nakon što se završi sezona serije “Igre prijestolja” 2019. godine, najavio je Lucasfilm. O projektu se zna vrlo malo.

Za sada je poznato da će priča biti odvojena od trenutnih serija i trilogije, a kao reditelj se spominje Rian Johnson koji je radio na filmu “The Last Jedi” 2017. godine.

“Na ljeto 1977. godine putovali smo u daleke galaksije i do tada sanjamo”, rekli su Benioff i Weiss u zajedničkoj izjavi.

“Igre prijestolja”, poznate po nasilju i nagosti, znatno se razlikuju od filmova “Star Wars” namijenjenih za porodice. Predsjednica Lucasfilma Kathleen Kennedy kazala je kako su oni najbolji pripovjedači koji rade danas.

Ovo nije prvi put da članovi dva različita tima sarađuju. Glumica Gwendoline Christie koja je glumila Brienne of Thart u TV franšizi, preuzela je ulogu kapetana Phasme u filmovima “The Force Awakens” i “The Last Jedi”. Njena kolegica Emilia Clarke će imati ulogu u filmu “Solo”.