Kreator “Yu-Gi-Oh!” stripova preminuo od posljedica utapanja, skočio u more da spasi druge

Kreator “Yu-Gi-Oh!” stripova Takahashi Kazuki pronađen je mrtav ranije ovoga ljeta, a sada je poznato i da je ovaj svijet napustio kao istinski heroj.

Kazukijevo beživotno tijelo pronađeno je moru u blizini obale Nagoa u Japanu. Na muškarcu je tada bila ronilačka oprema, dok je automobil koji je on prethodno iznajmio pronađen 12 kilometara dalje.
Nakon vijesti da se utvrđuje uzrok njegove smrti, sada su se pojavili novi detalji koji ukazuju da je Kazuki izgubio svoj život pokušavajući spasiti čak tri tuđa.

Takahashi je 4. jula skočio u nemirnu vodu u blizini jednog od popularnih mjesta za ronjenje u tom području kako bi spasio američkog vojnika, 11-godišnju djevojčicu i njenu majku, od utapanja.

Naime, Robert Bourgeau koji je tog dana radio kao instruktor ronjenja vidio je Japanku kako zove u pomoć i pokazuje na struju u koju su upali njena 11-godišnja kćerka i 39-godišnji američki vojnik.

Bourgeau se udružio s jednim od svojih učenika kako bi došli do ronilaca, dok je drugi učenik pozvao pomoć. Spašavanju se pridružio i Takahashi, kojeg je nekoliko svjedoka vidjelo u vodi dok nije nestao pod valovima.

Njegovo tijelo pronađeno je dva dana kasnije oko 300 metara od obale. Govoreći za stranicu Stars and Stripes, Bourgeau, koji je ovog mjeseca dobio priznanje za svoju ulogu u spašavanju, rekao je: “Uvjeti su bili stvarno, stvarno teški. Takahashi je heroj. On je umro pokušavajući spasiti nečiji život”.

Bourgeau je rekao da je ljude “isisala” struja, ali su se onda na njih obrušili gigantski valovi. Ipak, uspio je izvući majku i kćerku na sigurno, no nije uspio spasiti vojnika.

“To je bila jedna od najtežih stvari koje sam ikada morao učiniti, pustio sam čovjeka da ode kako bih se mogao spasiti”, rekao je on.

Obalna straža ustanovila je da na tijelu Kazukija nije bilo vidljivih povreda, dok je autopsija potvrdila da je preminuo od utapanja.

Kazuki je 1980-ih započeo karijeru manga umjetnika, a svjetski poznato postao je nakon što je 1996. godine objavio seriju stripova “Yu-Gi-Oh!” koji su kasnije obilježili mnoga djetinjstva.

Ostavite komentar