Kreator ‘Ramba’ posramljen novim filmom, neki kritičari ga nazivaju rasističkim

Rambo: Last Blood uspio je da razbijesni kritičare, a Sylvester Stallone možda je snimio i najgori film ove godine, ako je vjerovati kritičarima.

Iako je sve to poprilično nemilosrdno prema filmu, ništa se ne može uporediti sa izjavom kreatora ‘Ramba’, David Morrell, koji se oglasio na Twitteru povodom novog filma.
Morrell je 1972. napisao roman ‘First Blood‘ / Prva krv, nakon kojeg je nastala franšiza. Autor i studio uspijevali su godinama da postižu dogovore, na obostrana zadovoljstva, ali izgleda kako njihovoj saradnji dolazi kraj.

Prve recenzije za Ramba 5 nisu uopšte dobre. Većina ih se osjeća uvrijeđenim zbog nečega u filmu, što je subjektivan doživljaj filma.
Ali ipak većina recenzija ne govore o problemu sa scenama i likovima, već o samom scenariju. Jedan kritičar je uporedio film sa lošom epizodom ‘Sinova anarhije’, drugi je nazvao film ‘Taken‘ susreće ‘Sam kod kuće‘, samo rasistički’, što je jako oštra kritika.

Kreator ‘Ramba’, David Morrell, objavio je na Twitteru:
“Slažem se sa kritikama za film ‘Rambo: Last Blood‘. Film je prava zbrka. Posramljen sam što se moje ime povezuje sa njim.”

Film ‘First Blood‘ mnogo se razlikuje od film ‘Rambo: Last Blood‘. Kada smo prvi put gledali Ramba on je ustao protiv ugnjetavanja i bporio se protiv pokvarene vlasti. A posljednji film je nešto sasvim drugo, sada je on pri vlasti, na strani vlasti, što je potpuno suprotno od onog što su mnogi fanovi zavoljeli kod Ramba.

I dok sa svih strana bombarduju novog Ramba sa recenzijama, ipak postoje i neki fanovi koji se raduju povratku Stallona u ulozi Ramba.