Konačno razvod: Johnny Depp će bivšoj supruzi Amber Heard platiti sedam miliona dolara

Buran razvod braka između filmske zvijezde Johnnya Deppa i glumice Amber Heard završio je u petak sporazumom po kojem će Depp svojoj bivšoj ženi isplatiti sedam miliona dolara.,

Tako je završen još jedan, medijski izuzetno praćen, raspad veze dviju holivudskih zvijezda, nakon optužbi Heard o Deppovom navodnom porodičnom nasilju i njegovim protuoptužbama o finansijskom ucjenjivanju.

Heard je rastavu zatražila u maju prošle godine, nakon 15 mjeseci braka, te odmah potom dobila privremenu sudsku zaštitu od Deppa. Nasilje je navodno kulminiralo u maju, kada joj je poznati glumac bacio mobitel u lice i razbio nekoliko stvari u njezinu stanu.

Deppov advokat odbacio je optužbe, ustvrdivši da se Heard pokušava finansijski okoristiti. U sklopu nagodbe o razvodu, Heard je odustala od zahtjeva za stalnom sudskom zaštitom od Deppa i povukla tužbu koju je podigla protiv njegova prijatelja, komičara Douga Stanhopea, jer je objavio članak u kojem ju je optužio za ucjene i manipulacije tokom brakorazvodne parnice.

Dokumenti o razvodu pokazuju da će Depp zadržati vlasništvo nad brojnim nekretninama, uključujući i one u Los Angelesu i Parizu, te svoj privatni otok na Bahamima. Ostaje mu i zbirka od oko 40 vozila, u kojoj su oldtimeri i kolekcija motocikala.

Heard će, pak, zadržati svoja dva psa – Pistol i Boo, koji su se našli u središtu skandala 2015. godine, kada ih je glumica pokušala prošvercati u Australiju bez poštivanja zakonske procedure.

Ona je najavila da će sedam milijuna dolara, koje će dobiti od Deppa, podijeliti Američkoj udruzi za ljudska prava i Dječjoj bolnici u Los Angelesu. Zasad joj je Depp isplatio 200.000 dolara, a ostatak će dobiti tokom godine, i to od novca koji će Depp zaraditi na idućem filmu – novom nastavku “Pirata s Kariba”, te od prodaje dijela svojeg vlasništva.

Pierce O’Donnell, advokat Amber Heard, pozdravio je sporazum o rastavi braka kao “veliki dan” za svoju klijenticu, dodajući kako je razvod “sve što je Amber željela, a sada je to i ostvarila.”