Komičarka Amy Schumer se udala za kuharskog šefa Chrisa Fischera

Visoko plaćena američka komičarka i glumica Amy Schumer udala se za Chrisa Fischera s kojim je bila u vezi posljednjih nekoliko mjeseci. Simpatična Amy sretne vijesti podijelila je s fanovima na Instagramu.

Amy i Chris nisu se skoro nikako u javnosti pojavljivali zajedno, niti su bilo kakve informacije o njihovim zarukama bile poznato. Iznenada su se vjenčali u krugu porodice i prijatelja, među kojima je bilo i nekoliko slavnih ličnosti kao što su Jennifer Lawrence, Jennifer Aniston, Jake Gyllenhaal, Larry David, Bridget Everett i Chelsea Handler.

Vjenčanje je upriličeno na Malibuu u Californiji, na obali pored okeana. Amy je na sebi nosila vjenčanicu dizajnerice Monique Lhuillier.

Zanimljivo je kako je Schumer samo nekoliko dana prije vjenčanja postavila prvu fotografiju s Ficherom na Instagram. Prvi put su zajedno viđeni na proslavi rođendana popularne voditeljice Ellen DeGeneres.

Fischer je poznat kao izvrstan kuhar. Radio je kao šef kuhinje u prestižnom The Beach Plum Inn restoranu koji su često posjećivali Barack i Michelle Obama, a nedavno je osvojio i nagradu James Beard za njegovu knjigu “Beetlebung Farm Cookbook”.

Schumer je prije braka s Fischerom bila u vezi s Benom Hanischom.