Knjiga o životu Kate Moss: Drogirala se, opijala i bludničila

U januaru je proslavila 40. rođendan i mnogi su pohvalili njeno savršeno tijelo i prelijepo lice, no poznata manekenka Kate Moss nije mnogo pazila na to kako će izgledati u zrelijim godinama. U mlađim danim konzumirala je velike količine droge i alkohola, imala spolne odnose s mnogim muškarcima, te redovno partijala do ranih jutarnjih sati.

Sve ovo navedeno je u novoj knjizi “Champagne Supernovas” autorice Maureen Callahan.

Kate je otkrivena kada je imala samo 14 godina dok je prolazila JFK Aerodromom sa svojim roditeljima. No, njen uspjeh u svijetu mode nije bio zagarantovan. Mršava tinejdžerka ravnih grudi sa krivim zubima bila je u suprotnosti s onim što je tada tražio “Glamazons”. No, 1990-ih njena karijera kreće u pravom smjeru kada je modna fotografkinja Corinne Day postaal njena mentorica i dovela je do naslovnice britanskog modnog magazina “The Face”.

U tom periodu njeni roditelji su se razvodili, a Kate je bježala sa nastave kako bi partijala u lokalnim klubovima i pušila travu. Nevinost je izgubila u 14. godini. No, 1992. godine ponovo napreduje i postaje zaštitno lice Calvin Kleina.

“Imala je problema sa samopouzdanjem zbog malih grudi i nerado se skidala u toples, te nije voljela raditi sa Markom Wahlbergom koji je bio ‘napuhan’ i imao loše ponašanje , te provodio pauze dirajući svoj spolni organ dok je Kate kolutala očima”, napisala je Callahan.

Uskoro je Kate postala svjetski poznati model. Iako je imala krive noge, nije bila zgodna niti glamurozna, te imala krive zube i jedno oko joj je bježalo u stranu, postala je novi simbol ljepote. No, uz slavu krenula su i iskušenja. Počela je konzumirati alkohol u velikim količinama i nekada nije mogla ustati iz kreveta po dvije sedmice.

Dvije godine kasnije postaje zaštitno lice YSL Opium parfema. Tada je upoznala glumca Johnnyja Deppa kojim je postala opsjednuta.

“Oboje su imali velike apetite za alkohol, drogu, cigarete i seks. Kate je bila slučajni supermodel, a Depp punk poeta koji je upravo postao filmska zvijezda”, piše i knjizi.

Depp se tek razveo od prve žene Lori Anne Allison. Kate je uvijek strahovala kako će je ostaviti zbog druge. To se upravo desilo 1996. godine, ali ne zbog druge žene već zbog Kate koja je partijala bez mjere, opijala se i drogirala, a Depp se polako okrenuo karijeri.

“Za jedno veče povukla bi tri grama kokaina i popila bocu vodke što je, prema mišljenju ljekara, bila najbolja tekućina za očuvanje izgleda”, piše Callahan.

Kada su prekinuli, Kate je bila devastirana. Počela je voditi bludnički život. Partneri na zabavama su se smjenjivali, a ona bi potom pokušavala da sve zaboravi. Išla je nekoliko puta na liječenje i kod psihijatra, ali se uvijek vraćala na staro. Njeno samopouzdanje je bilo potpuno uništeno i psihički je dotakla dno iako joj je karijera bila na vrhuncu. Noći je provodila na skupim otocima sa sinom Roonieja Wooda, poznatim pjevačima i glumcima. Potom je počela gubiti ugovore jer su se pojavile fotografije na kojima šmrče drogu. Nakon toga se prijavila na liječenje, ostavila pjevača Petea Dohertyja i 2011. udala se za Jamieja Hincea s kojim je i danas.

Danas je Kate Moss ostala u samom vrhu supermodela. Izgradila je svoj stil i postala ženstvena i uzorna poslovna žena. I dalje je jedna od najtraženijih modela za kojom jure paparazzi i pišu mediji.

filmonizirani.blogspot.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *