Kina obezbjeđuju besplatne kese za povraćanje tokom projekcije filma ‘Raw’

Horor film francuske režiserke Julie Ducournau, “Raw” dobio je žučne komentare tokom premijere na Filmskom festivalu u Cannesu prošle godine.


I nakon što smo svjedočili nelagodnom traileru za film, Nuart kina u Los Anđelesu došla su na odličnu ideju.
Naime, tokom projekcije filma posjetioci kina će imati priliku da dobiju besplatnu kesu za povraćanje, te ukoliko im viđeno bude malo previše, slobodni su da ih koriste.

“Jedan od zaposlenih u Nuart-u preuzeo je inicijativu kako bi se papirne kese za ručak dijelile posjetiocima prije ulaska u kino”, za The Hollywood Reporter izjavio  je Mark Valen, programer kina.

“Ovo je svakako zabavna ideja. Sjećam se da je ista stvar rađena tokom projekcije jednog horor filma 1970-ih”, izjavio je Mark.

U kinu su već i prije zabilježeni slučajevi nesvjestice, dok je jedan posjetilac čak i povraćao u prostorijama.


Hitna pomoć je bila angažovana tokom projekcije filma prošlog septembra na Toronto Film Festivalu, kada su dva posjetioca zatražila pomoć jer se nisu osjećali dobro.

Variety je objavio za film: “Film nudi toliko realne scene da ih je teško gledati, te osjetljivi gledaoci mogli bi biti uznemireni gledajući iskidane ekstremitete, ugrize i rane koje zjape, u savršenim praktičnim efekatima koji privlače pažnju.”

Film govori o Justine, mladoj vegetarijanki koja nakon što prođe mesožderski ritual maltretiranja u veterinarskoj školi, u njoj se probudi nezvana želja za mesom …