Vijesti

Kevin Spacey dobio prvu ulogu nakon optužbi za seksualno zlostavljanje

Holivudski glumac Kevin Spacey vratio se na filmski set prvi put nakon optužbi za seksualno zlostavljanje koje su iznesene 2017. godine. Spacey će u novom filmu “The Man Who Drew God” tumačiti manju ulogu policajca.

Louis Nero, producent predstojećeg niskobudžetnog indie filma, potvrdio je za Variety da je Spacey započeo snimanje. Prema Louisu, glumac će tumačiti manju ulogu policijskog detektiva, dok će Franco Nero glumiti glavnog junaka.

Ovaj će kasting obilježiti prvu filmsku ulogu glumca nakon višestrukih optužbi za seksualno zlostavljanje i nedolično ponašanje, koje su protiv njega iznesene početkom 2017. godine.

ABC News izvijestio je o Spaceyjevoj ulozi 22. maja, također pišući da će u filmu glumiti Vanessa Redgrave, supruga Franca Nera. Nero je za Variety potvrdio da će se Redgrave pojaviti u filmu ako bude mogla putovati iz Engleske u Italiju.

“Jako sam sretan što je Kevin pristao sudjelovatiu mom filmu”, rekao je Nero za ABC News, “Smatram ga odličnim glumcem i jedva čekam da započne film”.

Prema web stranici Filmitalia, niskobudžetni indie film prati “uspon i pad slijepog umjetnika koji ima izvanredan dar stvaranja istinitih portreta samo slušajući ljudske glasove”.

Spacey je uklonjen kao glavna uloga u Netflixovoj seriji “House of Cards” u novembru 2017. godine zbog optužbi za seksualno zlostavljanje i kršenje zakona. Najmanje 20 mladića koji su bili uključeni u Old Vic, londonsko pozorište u kojem je Spacey bio umjetnički direktor, izvijestili su o seksualnom zlostavljanju 2017. godine.

Spacey je 2018. optužen za napad na tinejdžera na ostrvu Nantucket u Massachusettsu. Glumac se izjasnio da nije kriv, a navodna žrtva je kasnije povukla svoju građansku tužbu.

Prošle godine je muškarac u New Yorku anonimno podigao tužbu protiv Spaceyja, tvrdeći da ga je seksualno zlostavljao 1980-ih, kada je imao 14 godina, ali je 3. maja savezni sudija presudio da taj čovjek ne može anonimno nastaviti tužbu.

Spacey je posljednji put glumio u filmu “Billionaire Boys Club” 2018. godine, koji je zaradio 2,7 miliona dolara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)