Keanu Reeves u trećem nastavku filma “Bill & Ted’s Excellent Adventure”?

Zadnji film u franšizi objavljen je prije 27 godina, a nastavak aktivnog razvoja skoro deceniju, pa zašto toliko dugo treba da se snimi novi film Bill & Ted?

https://www.youtube.com/watch?v=q3fx6TugN7g

“Pokušavamo napisati dobru priču. Radimo s jednim studijom, tako da imamo i malo podrške. Ako materijal prođe, onda ćemo pokušati snimiti film. Ali u stvari još uvijek pokušavamo napraviti dobru priču”, izjavio je Reeves.

Komedija koja je Keanu Reevesu otvorila vrata prema boljim, odnosno ozbiljnijim filmovima bila je komedija ‘Bill i Ted u fantastičnoj avanturi’. Osim što je film dao glumcu toliko potrebnu pomoć u napredovanju, stekao je i kultni status. Snimljen je i ne baš uspješan nastavak, a priča se i o trećem filmu.

Scenarista originalnog filma Ed Solomon je izjavio “Već deset godina svi radimo na ovome: Alex Winter, Keanu Reeves, Chris Matheson, ja. Imamo i režisera, Deana Parisota, koji je snimio ‘Galaktičku pustolovinu’, a Steven Soderbergh je jedan od producenata. Imamo odličan tim”.

“Ne pokušavamo samo napraviti film kako bismo zaradili novac. Mi volimo te likove, bili su s nama cijeli naš život. Želimo ih ponovno vidjeti na velikim ekranima kao ljude srednjih godina. Mislimo kako bi to bilo zabavno i simpatično. Stvarno mislimo da će to biti još jedan film suprotan ciničnom, zapravo bit će napravljen s ljubavlju. Bit će napravljen s ljubavlju i naklonosti prema likovima i ljubiteljima Bill & Ted-a, želimo da damo sve od nas ljudima koji ih vole”, izjavili su Solomon i Matheson.

Jedna od stvari koje plaše scenariste je sve veća volja studija da snimaju remake svakog malo poznatijeg filma iz 80-ih i 90-ih godina. Kada bi se tako snimio ovaj film, u glavnim bi ulogama bili mladi glumci umjesto Reevesa i Wintera te bi film značajno izgubio na šarmu, kao i povezanosti s prethodnim generacijama.