Kćerka kralja Rock and Rolla Elvisa Presleya u dugovima

Iako je, zahvaljujući slavnom ocu Elvisu Presleyju, kao jedina kćerka, Lisa Marie Presley naslijedila njegov imetak, s godinama se sve to ‘istopilo’, pa je danas 50-godišnjakinja dužna čak i državi.

Sve se dodatno zakompliciralo brakorazvodnom parnicom sa četvrtim suprugom, a kako će vratiti sva dugovanja, nije poznato.

Osim neplaćenog poreza od 2012. do 2015. godine, Lisa Marie je dužna i za nakupljene dugove na kreditnim karticama, ali i zato što nije redovno plaćala hipoteke. Navodno ju je u dugove stavio bivši menadžer, koji je brinuo o njenim finansijama, a kada je shvatila da ju je bacio u dugove Presleyjevoj kćerki ostalo je tek nekoliko hiljada na računu.

Njen novi menadžer Justin Stiegemeyer, izjavio je kako je njegova klijentica već počela rješavati pojedine dugove za kreditne kartice te da je neke već riješila, a potom će početi vraćati neplaćeni porez.

Osim toga, Lisa Marie mora platiti milione za hipoteku za kuću u Velikoj Britaniji, koju pokušava prodati posljednje dvije godine.