Cameron Diaz potvrdila da se oprašta od glume

Na filmskom platnu se nije pojavljivala od 2014. godine, kada je snimila novu verziju mjuzikla “Eni”, a ono što se nagađalo sedmicama Cameron Diaz je konačno potvrdila.

Njena dugogodišnja prijateljica, glumica Selma Blair, nedavno je u razgovoru za strane medije izjavila: “Prije neki dan smo ručale, a razgovarale smo i o mogućnosti vraćanja na filmski set. Iskreno, voljela bih da se to dogodi, ali je Cameron izričito naglasila da je završila s tim. Jednostavno više ne želi da snima. Zadovoljna je svojim trenutnim životom i ne znam šta bi bilo potrebno ponuditi joj da se vrati”.

Samo nekoliko dana kasnije, Selma je rekla da se zapravo samo šalila, i da informacija o odlasku Diazove u penziju zapravo i nije tačna.

Ipak, u najnovijem intervjuu za Entertainment Weekly koji su Cameron Diaz, Selma Blair i Chrristina Eplgejt dale povodom ponovnog okupljanja ekipe filma “Najslađe stvorenje” iz 2002. godine, 45-godišnja glumica priznala je da je zaista odlučila da kaže “zbogom” glumi.

Bilo je to kroz neobavezan razgovor triju glumica, nakon što su shvatile da zajedno nisu snimale od 2002. godine.

Cameron je tada postavila pitanje zašto nisu više nikada ništa snimile, iako se sa Selmom viđa, a zatim je rekla: “Mislim da je vreme da počnemo da se viđamo, naročito sada, kada sam otišla u penziju.”