Kako je serija “Igre prijestolja” spasila farmu i jedan ljudski život

Ceane Greece vlasnik je farme domaćih životinja u Irskoj, ali ne bilo kakvih domaćih životinja. Naime, u Ceaneivim torovima, štalama, ergelama i poljima žive životinje koje su “glumile” u seriji “Igre prijestolja”.

Vlasnika su jednog dana pozvali producenti globalno popularne serije, koja je tada snimana nedaleko od njegove farme, i zamolili ga da mu “pozajme” životinje za snimanje.

– Prolazio sam kroz težak period, a ‘Igre prijestolja’ su me odvele u jedan za mene sasvim drugačiji svijet. Producentima su bile potrebne autentične životinje koje žive u Britaniji, i ja sam pristao. To je za mene bio dar od Boga – skromno priznaje farmer iz Kaunti Armaga u Sjevernoj Irskoj.

 

Ceanejeva magarad, telad, koze, jarići i prasad, našli su se u jednoj od najgledanijih serija svih vremena, i značajno popravile kvalitet života ovog farmera.

– “Igre prijestolja” su mi donijele luksuz da radim ono što zaista volim. Kada sam dovodio svoje životinje na snimanje, svi su uvidjeli da volim to što radim, da volim životinje. Mislim da one mogu uzvratiti ljubav – kaže Keni.

Ceane ne drži samo domaće životinje, već i zečeve, jelene, vukove, konje…

Također ovaj farmer se pojavljivao u pojedinim scenama kada je to bilo potrebno, jer bi samo on znao kako da se ponaša sa životinjama i kako da spriječi neke nepredviđene scene.