Vijesti

Justin Bieber prodao svoja autorska i izdavačka prava za nevjerovatnu sumu novca

Pjevač Justin Bieber u utorak je prodao svoj muzički katalog izdavačkoj kući Hipgnosis za nevjerovatnih 200 miliona američkih dolara (oko 360 miliona konvertibilnih maraka).

Svjetska zvijezda iz Kanade, Justin Bieber prodao je svoj muzički katalog odnosno svoja autorska i izdavačka prava za 200 miliona američkih dolara i tako se uvrstio na listu pop pjevača koji su to uradili.

“Justin je doista umjetnik koji se samo jednom u generaciji rađa i to se odražava i priznaje veličinom ovog ugovora. Već 15 godina sam bio zahvalan što sam svjedočio ovom putovanju i danas sam sretan zbog svih uključenih. Justinova veličina tek počinje”, izjavio je Bieberov dugogodišnji menadžer Scooter Braun.

Magazin Rolling Stone nazvao je ovu prodaju najvećom od svih izvođača Bieberove generacije. Neki mlađi umjetnici poput Biebera također su počeli prodavati. Imagine Dragons prodali su svoj katalog Concord Music Publishingu Shakira je ovog mjeseca sklopila ugovor s Hipgnosis Songs Fundom za cijeli svoj katalog.

Pjevači starijih generacija kao što su Bob Dylan, Bruce Springsteen, Neil Young, Stevie Nicks, Justin Timberlake, Sting i mnogi drugi nedavno su prodali prava na svoje tantijeme. Mnogi su umjetnici krajem 2021. godine požurili prodati svoja prava prije nego što je Bidenova administracija dopustila povećanje poreza na kapitalnu dobit.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)