mix

Justin Bieber odlučio uzeti odmor od muzike

Justin Bieber najavio je da će uzeti pauzu i kratko se odmoriti od muzike da bi se posvetio rješavanju svojih mentalnih problema.

FILE – In this Nov. 22, 2015 file photo, Justin Bieber arrives at the American Music Awards at the Microsoft Theater in Los Angeles. Bieber has returned to Instagram two weeks after disappearing from the photo sharing platform after getting negative comments from fans of ex-girlfriend Selena Gomez. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File)

Priznao je da su ga obožavatelji opravdano kritikovali jer je tokom svoje treće svjetske turneje 2016. i 2017. bio neprestano nesretan te im za vrijeme nastupa nije uspio pružiti “onu potrebnu energiju”.

“Pokušavao sam otkriti što me muči, poput većine među vama. Sada sam se odlučio fokusirati na rješavanje nekih psihičkih problema koji me muče kako se ne bih raspao, kako bih sačuvao svoj brak i postao otac kakvim želim biti”, napisao je Bieber na Instagramu.

U novembru prošle godine pjevač se vjenčao američkom manekenkom Hailey Baldwin.

“Muzika mi je vrlo važna, ali ništa ne smije stati ispred porodice i mog zdravlja”, rekao je još krajem 2018. godine pjevač.

“Plaćali ste ulaznice kako biste me vidjeli i proveli se kao nikada u životu, no ja nisam bio emocionalno sposoban pružiti vam makar malo zadovoljstva, posebno krajem zadnje turneje”, napisao je, dodavši da “to ne znači da odustaje od muzike. Vraćam se s albumom s kojim ću rasturiti.”

Četvrti album “Purpose” objavio je 2015. te krenuo na svjetsku turneju. No ona je prekinuta, a 15 koncerata nije održano zbog, kako se pisalo, pjevačeve depresije i iscrpljenosti.

Samo u Americi Bieber je prodao oko 45 milijuna albuma i singlova, a ukupno je u svijetu prodao oko 150 milijona albuma.

Napišite komentar