‘Jurassic World Dominion’ najgledaniji film u američkim kinima protekli vikend

Protekli vikend pripada filmu ‘Jurassic World Dominion‘, jer je hit nastavak zaradio veoma impresivnih 143 miliona dolara u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi svojim debijem u kinima.

Uzimajući u obzir prodaju karata u ostatku svijeta, film je već zaradio ogromnih 389 dolara na svjetskim blagajnama, uprkos negativnom kritičkom prijemu koji su recenzenti Rotten Tomatoesa dali filmu sa 30% rejtinga. Ali publika je bila sretna što se džinovski dino vraća na veliki ekran, kao što se vidi sa rezultatom gledanosti od 79% zajedno sa ogromnim uspehom na kino blagajnama.

Top Gun: Maverick pada na 2. mjesto po gledanosti, ali film je ipak ostvario profit od 50 miliona dolara zarađenih tokom trećeg vikenda u kinima. Ukupna zarada filma do sada u svijetu iznosi 747 miliona dolara.

Još jedan blockbuster na kino blagajnama i dalje prikuplja milione, Doktor Strange u Multiverzumu ludila zauzeo je treće sa zarađenih 4,8 miliona dolara. Film je do sada zaradio 930,2 miliona dolara širom svijeta, što ga čini jednim od najprivlačnijih filmova u eri pandemije, i najgledanijim filmom do sada u 2022. godini.

10 najgledanijih filmova u američkim kinima protekli vikend:

  1. Jurassic World Dominion – 143 miliona dolara
  2. Top Gun: Maverick – 50 miliona dolara
  3. Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 4.8 miliona dolara
  4. The Bob’s Burgers Movie – 2.3 miliona dolara
  5. The Bad Guys – 2.2 miliona dolara
  6. Downton Abbey: A New Era – 1.6 miliona dolara
  7. Everything Everywhere All at Once – 1.2 miliona dolara
  8. Firestarter – 820 hiljada dolara
  9. Sonic the Hedgehog 2 – 710 hiljada dolara
  10. The Lost City – 549 hiljada dolara

Ostavite komentar