‘Jurassic World 2’ nastavio vladati američkim kinima

Universal film ‘Jurassic World: Fallen Kingdom‘ ostao je najgledaniji film u američkim kinima i protekli vikend, sa novom zaradom od 60 miliona dolara.


Film je do sada u američkim kinima zaradio 264,8 miliona dolara, dok je u ostatku svijeta zaradio 667,6 miliona dolara, te ukupna zarada filma do sada iznosi odličnih 932 miliona dolara.

Ipak, film je još uvijek daleko iza prethodnog dijela iz 2015. godine, ‘Jurassic World‘, koji je širom svijeta zaradio 1 milijardu i 67 miliona dolara.
Film je režirao J.A. Bayona, a glavne zvijezde filma su: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, Rafe Spall and Isabella Sermon, BD Wong i Jeff Goldblum.

Popularnost filma ‘Incredibles 2‘ pala je za 43% u odnosu na prethodni vikend, te je protekli vikend završio na drugoj poziciji sa zaradom od 45,5 miliona dolara.
U američkim kinima do sada je zaradio 400 miliona dolara, dok je ukupno širom svijeta zaradio 646,8 miliona dolara.

Sicario: Day of the Soldado‘ debitovao je na trećoj poziciji sa zaradom od 19 miliona dolara, što je ipak bolje u odnosu na prethodni dio filma, ‘Sicario‘, koji je debitovao sa 12,1 milion dolara.
Glavne zvijezde filma su: Benicio Del Toro, Josh Brolin, Isabela Moner, Jeffrey Donovan, Manuel Garcia-Rulfo, i Catherine Keener. Film je režirao Stefano Sollima.

Komedija ‘Uncle Drew‘ debitovala je na četvrtoj poziciji sa zaradom od 15,5 miliona dolara.

Peti je ‘Ocean’s 8‘ sa zaradom od 8 miliona dolara. Ukupno je do sada u američkim kinima zaradio 14,7 miliona dolara, dok je širom svijeta zaradio 209,7 miliona dolara.
Glavne zvijezde filma su: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna, Mindy Kaling, Awkwafina, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sarah Paulson i James Corden.

Deset najgledanijih filmova u SAD i Kanadi protekli vikend (zarada u milionima dolara):

  1. Jurassic World: Fallen Kingdom– 60
  2. Incredibles 2– 45,5
  3. Sicario: Day of the Soldado– 19
  4. Uncle Drew– 15,5
  5. Ocean’s 8– 8
  6. Tag – 5,6
  7. Deadpool 2– 3,4
  8. Sanju– 3,4
  9. Solo: A Star Wars Story– 2,2
  10. Won’t You Be My Neighbor?– 2,2