‘Jumanji’ najgledaniji u kinima protekli vikend

U trećem vikendu prikazivanja ‘Jumanji: Welcome to the Jungle‘ konačno je zauzeo prvu poziciju u američkim kinima, sa zaradom od 36 miliona dolara, dok je do sada širom svijeta zaradio 519 milona dolara.
Film treba tek sljedeće sedmice da počne da se prikazuje u Kini, i u aprilu će početi sa prikazivanjem u Japanu, što znači da bi se ukupna zarada filma mogla itekako popraviti.

Film je režirao Jake Kasdan, a glavne uloge igraju Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas, i Bobby Cannavale. Budžet filma iznosio je 90 milina dolara.

Insidious: The Last Key‘ zauzeo je drugu poziciju po glednaosti protekli vikend u američkim kinima, sa zaradom od 29,3 miliona dolara.

Film je režirao Adam Robitel, a glavne uloge igraju Lin Shaye, Angus Sampson, Leigh Whannell, Josh Stewart, Caitlin Gerard, Kirk Acevedo, Javier Botet, Bruce Davison, Spencer Locke, Tessa Ferrer, Ava Kolker, i Marcus Henderson.

Nakon što je tri vikenda vladao kako američkim tako i svjetskim kinima, ‘Star Wars: The Last Jedi‘ pao je protekli vikend na treću poziciju u američkim kinima, sa zaradom od 23,6 miliona dolara.
Ukupno je do sada u američkim kinima zaradio 572 miliona dolara, dok je širom svijeta zaradio 1 milijardu i 205 miliona dolara, što ga čini trećim najgledanijim filmom u 2017. godini.

Film je režirao Rian Johnson, a glavne uloge igraju Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Lupita Nyong’o, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie, Andy Serkis, Benicio Del Toro, Laura Dern, i Kelly Marie Tran.

Četvrta pozicija po glednaosti protekli vikend pripala je filmu ‘The Greatest Showman‘, u kojem glavne uloge igraju Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson, i Zendaya.
Film je do sada širom svijeta zaradio 150 miliona dolara, dok mu je budžet iznosio 84 miliona dolara.

Pitch Perfect 3‘ završio je na petoj poziciji sa zaradiom od 10,2 miliona dolara, dok je do sada širom svijeta zaradio 141 milion dolara, a budžet mu je iznosio 45 miliona dolara.

Film je režirala Trish Sie, a glavne uloge igraju Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Anna Camp, John Lithgow, DJ Khaled, Hana Mae Lee, Ruby Rose, Alexis Knapp, Chrissie Fit, Ester Dean, Shelley Regner, Kelley Jakle, John Michael Higgins, i Elizabeth Banks.

Deset najgledanijih filmova u SAD i Kanadi protekli vikend (zarada u milionima dolara):

1. Jumanji: Welcome to the Jungle – 36
2. Insidious: The Last Key – 29,2
3. Star Wars: The Last Jedi – 23,5
4. The Greatest Showman– 13,8
5. Pitch Perfect 3– 10,2
6. Ferdinand– 7,7
7. Molly’s Game– 7
8. Darkest Hour– 6,3
9. Coco – 5,5
10. All the Money in the World – 3,5