Johnny Depp tuži bivšu suprugu za klevetu

Američki glumac Johnny Depp navodno je podnio 50 miliona dolara tešku tužbu zbog klevete protiv bivše supruge Amber Heard.

Zvijezda serijala “Pirati sa Kariba” kaže kako je Heard prešla svaku mjeru kada u decembru napisala članak za Washington Post, napominjući da su optužbe njegove bivše žene za porodično nasilje “složena prevara”.

“Prije dvije godine sam postala javna ličnost koja predstavlja obiteljsko nasilje i osjetila sam punu silu bijesa javnosti protiv žena koje su progovorile o nasilju”, napisala je Heard u članku.

Heard (32) nije spominjala Deppa, no njegova najnovija tvrdnja kaže da je referenca na njega bila vrlo jasna.

U optužbi Deppa stoji navodno da članak “počiva na glavnoj tezi da je gospođica Heard žrtva obiteljskog nasilja, a da je gospodin Depp krivac za to nasilje”.

“Depp nikada nije zlostavljao Heard. Njene optužbe protiv njega iz 2016. godine su lažne”, navodi se u optužbi.

Depp je naglasio kako je zbog tog članka pretrpio velike posljedice jer samo četiri dana nakon objave njegov “piratski” filmski hit nije bio popularan kod publike.

“Heard nije žrtva porodičnog nasilja, ona je krivac”, stoji u optužnici.
Optužnica također uključuje i optužbu da je Heard tokom braka započela vezu s vlasnikom Tesle, multimilijarderom Elonom Muskom, s kojim se sastajala “kasno u noćnim satima”, navodi The Blast.

Heard je zatražila razvod u maju 2016. godine uz optužbe da ju je glumac verbalno i fizički zlostavljao “tokom veze”.

Ona tvrdi da je Depp postao bijesno nasilan tokom tog mjeseca te da je bacio mobitel u lice, čupao joj kosu, razbijao boce vina i uništio joj slikarski studio.

Depp je dobio privremenu zabranu približavanja, a Heard je tada trebala svjedočiti na sudu, no par je došao do zajedničkog sporazuma u augustu 2016.

“Naša je veza intenzivno osjećajna i povremeno turbulentna, no uvijek obilježena ljubavlju”, par je izjavio u zajedničkoj izjavi.