Johnny Depp pred bankrotom

Glumac Johnny Depp navodno je pred bankrotom, tako bar tvrde njegovi bivši poslovni menadžeri braća Joel i Robert Mandel, prenose mediji.

Holivudski glumac bivšim je menadžerima dao otkaz 2016. godine, nakon što se ispostavilo da su mu utajivali porez, zbog čega je Depp morao platiti penale u iznosu od čak 5,6 miliona dolara. Glumac sad od njih sudskim putem traži odštetu od 25 miliona dolara.

“Sam je kriv za sve financijske probleme koji su ga snašli. On jednostavno živi na dug”, rekli su Džoel i Robert Mandel te dodaju kako Johnny za mjesec potroši najmanje dva miliona dolara.

Navode kako Depp samo na vina, koja mu se dostavljaju iz svih dijelova svijeta, mjesečno troši 30.000 dolara, a na održavanje voznoga parka od čak 45 luksuznih automobila ostavlja pravo malo bogatstvo. Tu je i jahta vrijedna 18 miliona dolara te desetak nekretnina na nekoliko kontinenata.

Osim toga, Johnny je zaposlio 40-ak ljudi, koji ga na mjesečnoj bazi stoje 300.000 dolara, a i on i djeca danonoćno na raspolaganju imaju tjelohranitelje, koje glumac plaća 150.000 dolara.

Johnny-jevi dugovi navodno su se popeli na čak 40 miliona dolara, zbog čega je glumac bio primoran prodati neke nekretnine.