Vijesti

Johnny Depp nakon presude

Johnny Depp se oglasio nakon što je porota donijela na suđenju odluku u njegovu korist.

“Prije šest godina zauvijek je se promijenio moj život, život moje djece, životi mojih najbližih, kao i životi ljudi koji su me mnogo, mnogo godina podržavali i vjerovali u mene. Sve u tren oka”, započeo je Johnny svoju izjavu na Instagramu.

“Moja odluka da nastavim s ovim slučajem, vrlo dobro znajući visinu pravnih prepreka s kojima ću se suočiti i neizbježnim, svjetskim spektaklom u mom životu, donesena je tek nakon dugog razmišljanja. Od samog početka, cilj pokretanja ovog slučaja bio je otkrivanje istine, bez obzira na ishod. Najbolje tek dolazi i konačno je počelo novo poglavlje. ‘Veritas numquam perit.’ Istina nikad ne nestaje.

Preko medija su mi prišivene lažne, vrlo ozbiljne i kaznene optužbe, što je izazvalo beskrajnu salvu mržnje, iako protiv mene nikada nije podignuta optužnica. Već su dvaput obišle svijet u nanosekundi i imale utjecaj na moj život i moju karijeru. I šest godina kasnije, porota mi je vratila život. Zaista sam ponizan i zahvalan”, poručio je glumac.

Podsjećamo, porota je utvrdila da je Heard klevetala svog bivšeg supruga u članku Washington Posta iz 2018. Deppu je dodijelila 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade.

Također, porota je utvrdila i da je Johnny Depp klevetao Amber Heard – ali to je bilo preko njegovog odvjetnika Adama Waldmana i to samo u jednoj od tri tačke. Dobila je dva miliona dolara na ime kompenzacijske štete i ništa od kaznene štete.

Napišite komentar