Johnny Depp izjavio da se nikada neće vratiti franšizi ‘Pirati s Kariba’

Zvijezda ‘Pirata s Kariba‘, Johnny Depp, izjavio je da ne postoji ništa što Disney može učiniti da ga ubijedi da se vrati ulozi Jack Sparrowa.

Glumac Johnny Depp izjavio je na sudu da ne postoji ništa što bi mu Dizney mogao ponuditi što bi ga uvjerilo da se vrati kultnoj ulozi Jacka Sparrowa u franšizi Pirati s Kariba. Depp je to priznao tokom unakrsnog ispitivanja na suđenju za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Heard, koju Depp trenutno tuži za 50 miliona dolara.

“Činjenica je, gospodine Depp, da vam je Disney došao sa 300 miliona dolara i milion alpaka, ništa vas na ovoj zemlji ne bi natjeralo da se vratite i radite s Dizneyem na filmu Pirati s Kariba? Tačno?” Pitao je Deppa advokat Amber Heard, Ben Rottenborn tokom postupka.

“To je istina, gospodine Rotenborn”, odgovorio je Depp.

Depp tuži svoju bivšu suprugu Amber Heard za klevetu nakon njenog članka u Washington Postu iz 2018. u kojem je detaljno opisala navodno zlostavljanje koje je pretrpjela. Iako nikada ne spominje Deppa po imenu, glumac vjeruje da je članak uveliko naštetio njegovoj karijeri, koštajući ga uloge Jacka Sparrowa u Piratima s Kariba 6.

“Bio bih prava budala da ne pomislim da su riječi gospođe Heard utjecale na moju karijeru, bez obzira da li je spomenula moje ime ili ne”, rekao je Depp, dodajući da vjeruje da je njegova karijera “gotova” od “onog trenutka kada su optužbe iznesene protiv mene.”

“Kada se to dogodilo, tada sam izgubio”, nastavio je glumac. “Bez obzira na ishod ovog suđenja, to ću nositi do kraja svojih dana … Tužim je zbog klevete i raznih laži kojima je dovela moj život do kraja.”

Johnny Depp i Amber Heard su već neko vrijeme uvučeni u pravne bitke, a ne očekuje se da će se situacija uskoro riješiti.

Ostavite komentar